ျဖစ္သလုိစားေသာ က်ေနာ္
က်ေနာ္ကုိ ကုိၾကီးသံလြင္ နဲ႕ မသက္တန္႕ တုိ႕က တက္(Tag)ၾကတယ္တဲ့ဗ်ာ.. လုပ္ၾကပါဦး ဒီဘေလာ့ေတြမွာလဲ Tag ေနၾကပါ့လားေနာ့္ ဒီေတာ့လဲ အကုိအမေတြနဲ႕ ေရာျပီး လုိက္တက္(Tag)ေတာ့မယ္ဗ်ာ.. ဘာတဲ့ ျဖစ္သလုိစားတဲ့ အေၾကာင္းတဲ့ အဲဒါမွ ဒုကၡက်ေနာ္က ျဖစ္သလုိ မစားတတ္ဘူးဗ်ာ.. ဒီေတာ့ ေသခ်ာ စဥ္းစားျပီး ေရးလုိက္ပါတယ္.. ဟဲဟဲ ဖတ္ေတာ္မူၾကပါကုန္ေလာ... ဒန္း ဒန္း ဒန္..က်ေနာ္က ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက ျဖစ္သလုိ မစားတတ္ပါဘူး။ က်ေနာ္ မၾကိဳက္တဲ့ ဟင္းဆုိရင္ေတာ့ ထမင္းကိုမစားေတာ့ပဲ စိတ္ေကာက္လုိက္တာပဲ ဟဲဟဲ အေမအေပၚ ခြ်ဲတာေပါ့ဗ်ာ.. က်ေနာ္ မၾကိဳက္ဆုံးကေတာ့ ခရမ္းသီးပါ.. ခရမ္းသီးစားျပီးရင္ အရမ္းယားတတ္လုိ႕ လုံး၀ကုိ မတုိ႕ဘူးအခုထိပဲ .. က်ေနာ္ ဆယ္တန္းေအာင္လုိ႕ ရန္ကုန္ကုိ ဦးေလးနဲ႕ လာေနမွ ျဖစ္သလုိ စားတတ္ပါတယ္.. ရန္ကုန္မွာ အလုပ္လုပ္မွ ပုိျပီး ျဖစ္သလုိစားတတ္လာပါတယ္..
တခါတေလ ထမင္းစားမ်ားဆင္းလုိက္ရင္ ဘာစားရမွန္းမသိျဖစ္တာကေန လက္ဖက္ရည္ဆုိင္နဲ႕ အသုပ္ဆုိင္ေလးကုိ တြဲဖြင့္ထားတဲ့ ေနရာေလးမွာ လက္ဖက္ထမင္းဆုိတာကုိ စျပီးစားရပါတယ္.. လက္ဖက္နဲ႕ထမင္းေရာျပီးနယ္ေပးတာပါ.. ဒီလုိနဲ႕ က်ေနာ္ရဲ႕ ျဖစ္သလုိ စားမူေတြ စတင္လာပါတယ္.. အိမ္မွာကေတာ့ က်ေနာ္ျဖစ္သလုိ မစားပါဘူး ဘာေၾကာင့္ဆုိေတာ့ ခ်စ္အေဒၚက ျဖစ္သလုိမခ်က္လုိ႕ပါ။ တပတ္မွာ ၆ ရက္ေလာက္က ျဖစ္သလုိ (လက္ဖက္ထမင္း၊ ေရွာက္သီးသုတ္၊ ေဆးဘဲဥသုတ္) တုိ႕နဲ႕ ေန႕လယ္စာကုိ ႏွစ္ပါးသြားပါတယ္။
တခါတေလ အရသာေကာင္းေကာင္းစားခ်င္ရင္ေတာ့ ျဖစ္သလုိ ဆူးေလလမ္းဆုံမွာ ရွိတဲ့ ေဒၚရိတ္ၾကီးကုိ သြားပါတယ္... ဒီထက္ပုိျပီး ပုိက္ဆံအိတ္ေဖာင္းေနရင္ေတာ့ ျဖစ္သလုိ ခ်စ္တီးထမင္းဆုိင္မွာ ၀ယ္စားပါတယ္.. ဒါကေတာ့ ရန္ကုန္က ျဖစ္သလုိစားျခင္းပါ..
အဲ ဆင့္ကာပူမွာကေတာ့ ျဖစ္သလုိကုိ စစားရေတာ့တာပါပဲ။ ေက်းဇူးရွင္ အိမ္ရွင္မမက ခ်က္ခြင့္မေပးေတာ့ ျဖစ္သလုိ ၾကဳံရာ၀ယ္စားရပါတယ္။ ျဖစ္သလုိ တရုတ္ဆုိင္၀င္စားလုိက္ ၊ မေလးဆုိင္၀င္စားလုိက္နဲ႕ စားျဖစ္ပါတယ္။ တခါတေလ ထမင္းမစားခ်င္တဲ့အခါ ျဖစ္သလုိ အိမ္ကပုိ႕ေပးထားတဲ့ ယမ္ယမ္ေခါက္ဆြဲကုိ ျပဳတ္စားပါတယ္။ ဆင့္ကာပူမွာ အမွတ္တရ အရွိဆုံးကေတာ့ ျဖစ္သလုိ ထမင္းခ်က္စားျခင္းပါ။ အိမ္ရွင္က ဟင္းခ်က္ခြင့္မေပး၊ ထမင္းခ်က္ခြင့္ေပးပါတယ္။ ဒီေတာ့ က်ေနာ္ရဲ႕ လက္ရာ ဥထမင္းေလးကုိ ျဖစ္သလုိ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဥထမင္းေလးကေတာ့ ျဖစ္သလုိ ထမင္းခ်က္္ရင္နဲ႕ ၾကက္ဥေတြပါ ထည့္ခ်က္လုိက္တာပါ :) က်ေနာ့္သူငယ္ခ်င္းမ်ားကေတာ့ အဲဒါကုိ ဥထမင္းလုိ႕ေခၚပါတယ္။ အခုေတာ့ ေန႕တုိင္းျဖစ္သလုိ ထမင္းေၾကာ္ကုိ အမ်ိဳးမ်ားစြာနဲ႕ ျဖစ္သလုိစားေနရပါတယ္.. ေရးေနယင္နဲ႕ က်ေနာ့္အၾကိဳက္ဆုံး အေမခ်က္တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရႊက္ေၾကာ္ေလးကုိ စားခ်င္မိရဲ႕၊ ျဖစ္ႏုိင္ရင္ ငါးဖယ္ေလးနဲ႕ ေရမုန္႕ညွင္း ဟင္းခ်ိဳေလးလဲ ေသာက္ခ်င္လာပါဘိ အီးအီး(ေမ့ေမ့ကုိ လြမ္းသျဖင့္ ငုိျခင္းျဖစ္ပါတယ္)
က်ေနာ္ရဲ႕ ျဖစ္သလုိစားျခင္းမ်ားကေတာ့ ဒီေလာက္ပါပဲ။ ကဲက်ေနာ္လဲ အစဥ္အလာအတုိင္း တက္(Tag) ဦးမွ ဘယ္သူကုိ တက္ရပါလိမ့္ အဲအန္တီ၀ါကုိ သြားၾကည့္တယ္ ေရးျပီးေပါ့ မေခါင္ေခါင္ ဒါလဲ ေရးျပီးေပါ့ လူလဲ ကုန္သေလာက္ျဖစ္ေနျပီး ဒုကၡဒုကၡ ကဲဗ်ာ ကံစမ္းမဲေပါက္သူမ်ားကုိ ေၾကာ္ျငာပါမယ္။
ကုိၾကီးဖိုးေမာင္ ၊ကုိၾကီးမိုးေမာင္ ၊ မမအိႁႏၵာ
ကိုရဲ
ကုိၾကီးပုလုေကြး
မစ္သြန္းသြန္း
9 comments:
ဗ်ိဳးေနာင္ေတာ္ၾကီး...တက္ခ္ကေလးကိုေရးေပးတဲ့အတြက္ဦးစြာပဏမရွဲ့ရွဲ့။
October 8, 2008 at 7:44 AMက်ေနာ္တု့ိရန္ကုန္မွာေနတုန္းကလည္းအဲလိုပါပဲဗ်ာ...ၾကံဳရင္ၾကံဳသလို
လမ္းေဘးမွာဝင္ဆြဲတာပဲ...စလံုးေရာက္ေတာ့ အိမ္မွာကအိမ္ရွင္မရွိဘူးေလ
ဗ်ာ...ၾကိဳက္သလိုေသာင္းက်မ္း...ေနာက္တစ္ခါအိမ္ကအကိုၾကီးေတြ
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နဲ့ငါးဖယ္ဆီျပန္ခ်က္ရင္ေခၚေကြ်းပါ့မယ္ဗ်ာ...ေတာင္ၾကီးက
ေမ့ေမ့လက္ရာထက္ေတာ့မေကာင္းဝူးေပါ့...ဟဲဟဲ
ကၽြန္မလဲ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ ငါးဖယ္လုံး ဟင္းနဲ႔ စားခ်င္လုိက္တာ.....
October 8, 2008 at 8:44 AMျဖစ္သလိုေလးေတြက ရွယ္ပဲ တစ္ေယာက္တစ္မ်ိဳး မရိုးဘူး အဟီး ...
October 8, 2008 at 2:08 PMရန္ကုန္အေၾကာင္းေတြေရးေတာ့ ရန္ကုန္ကို နွစ္ေခါက္ေလာက္ပဲ ေရာက္ဖူးတဲ့ က်ေနာ္ ဘာမွ မသိဘူးဗ်ာ အဟီး ...
ဥထမင္း တစ္ခါမွ ခ်က္မစားဖူးဘူး ..
တစ္ခါေလာက္ေတာ့ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ခ်က္လိုက္ဦးမွ .. :P
ဥထမင္းတဲ့။ အခုမွပဲ ၾကားဖူးေတာတယ္။ တစ္ခါေလာက္ေတာ့ ခ်က္စားဦးမွ။ ဘရားသားေရ.. ေရးေပးမယ္ေနာ္။ နည္းနည္းေတာ့ ေစာင့္...
October 8, 2008 at 4:54 PMကိုေတာင္ေပၚသားရဲ႕....ျဖစ္သလိုေလးက ဥထမင္းေလးပါလား... အခုမွပဲၾကားဖူးေတာ့တယ္...ဟီးး
October 8, 2008 at 7:39 PMေအးေလ ေတာင္ေပၚသားရယ္။ ထူးထူးဆန္းဆန္း ဥထမင္းလို႔ပဲ တခါမွလဲမၾကားဖူးဘူး။ ဘာႀကီးလဲဟ ရွင္းျပပါဦး။
October 10, 2008 at 1:25 PMဥထမင္းေလး စားဘူးခ်င္ပါရဲ႕။ အဟီး
October 11, 2008 at 10:29 PMစကၤာပူေရာက္တုန္းက ၀ေအာင္မစားလိုက္ရဘူး။ ေတာင္ေပၚသားေလးရဲ႕
သူငယ္ခ်င္းေတြကို သနားလို႔ေလ။ း)
ေမေမ့ကိုလြမ္းလို႔ငိုတာကလဲ... အီးအီးတဲ့... ဟား.. ဟား.. စတာေနာ္..
October 13, 2008 at 8:17 PMအိမ္မွာေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ပင္ေတာင္စိုက္ထားတယ္.. little india ကဝယ္လာတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေတြကို ေျခြျပီးရင္အရုိးေတြကို ပန္းအိုးထဲမွာထိုးစိုက္ထားတယ္.. အဲဒါေလးေတြက ျပန္ျပန္ေပါက္ရင္ ခ်ဥ္ဟင္းအရည္က်ဲက်ဲတစ္အိုးရတယ္.. ခ်င္ကာပူမွာ မေဗဒါ့ေဖေဖက အိမ္ေရွ႕ ေစ်းဆိုင္တည္ထားေလရဲ႕.. ငါးဖယ္ကေတာ့ ၁လတစ္ခါ ပန္နီဆူလားကဝယ္ျပီး အိမ္မွာ ျမန္မာငါးဖယ္ဟင္းခ်က္စားတယ္...
ေနာက္ အိမ္မွာခ်က္ရင္ေခၚမယ္ေလ... ခရမ္းသီးနွပ္.. ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္ေလးကို... ခရမ္းသီးကုလားဟင္းခ်က္ေလးနဲ႔ ေၾကြးမယ္ေနာ္.. ျပီးရင္ကိုစိုးမင္းထိုက္ ဘရိတ္ဒန္႔ဆဲြျပီးကတာၾကည့္မယ္.. (ယားလို႔ကုတ္တာ) ဟီး.. ဟီး.. စတာေနာ္... (အတည္ေျပာတာ)... ဟဲ ဟဲ..
ဟဟလုပ္စမ္းေကာင္းေလး
October 30, 2008 at 8:20 AMPost a Comment